Skip to Main Content

Mendeley - uporaba orodja za organizacijo referenc in citiranje

Navodila za uporabo orodja Mendeley

Namestitev dodatka Mendeley Cite

 

Mendeley Cite je dodatek za Word, s katerim lahko citiramo med besedilom in tvorimo bibliografije brez potrebe po lokalni namestitvi programske opreme Mendeley na našem računalniku, saj se dodatek poveže z našo spletno knjižnico referenc Mendeley.

Dodatek namestimo neposredno v Word, tako da pod zavihkom Vstavi v Trgovini Office poiščemo Mendeley in ga dodamo v svoj urejevalnik besedil. Po namestitvi dodatek najdemo s klikom na gumb Moji dodatki.

 

 

Po uspešni namestitvi in zagonu se nam vzdolž desne strani v Wordu prikaže Mendeley Cite, za uporabo pa se moramo prijaviti s svojim uporabniškim imenom in geslom za Mendeley.

Uporaba dodatka Mendeley Cite

Ko se prijavimo v Mendeley Cite, se naša knjižnica Mendeley samodejno prenese iz oblaka, zato za potrebe citiranja ne potrebujemo programa Mendeley Desktop.

Pod zavihkom References poiščemo in izberemo eno ali več referenc, ki jih želimo citirati med besedilom. Vnos citata potrdimo s klikom na gumb Insert citation.

Pod zavihkom Citation Style lahko izbiramo med citatnimi slogi. Izbiro sloga potrdimo s klikom na gumb Update citation style. Število slogov, ki jih ponuja dodatek, je zaenkrat precej omejeno, zato zahtevnejšim uporabnikom priporočamo uporabo standardne različice Mendeley.

 

                    

 

Bibliografijo na koncu besedila vnesemo s klikom na možnost Insert Bibliography, seznam citirane literature pa se samodejno prenese na izbrano mesto v dokumentu.

 

              

Dodaj Mendeley Cite v Word


Podprti urejevalniki:

Word 2016+

Word 2016 for Mac+

Word Online

{{system_footer}}