Skip to Main Content

Dostop do elektronskih virov UKM

Vodič po dostopu do elektronskih virov UKM

Izposoja elektronskih knjig

 

 

EBSCO eBook Academic Collection

Elektronske knjige iz zbirke eBook Academic Collection si lahko izposodimo oz. prenesemo na svoje naprave za kasnejše branje brez internetne povezave. Izposoja elektronskih knjig je na voljo samo registriranim uporabnikom, ki imajo veljavna uporabniška računa EBSCOhost in Adobe ID ter na računalniku nameščen bralnik elektronskih knjig Adobe Digital Editions.

Za izposojo in prebiranje elektronskih knjig na mobilnih napravah priporočamo uporabo brezplačne aplikacije EBSCO Mobile


Za prebiranje elektronskih knjig v brskalniku prijava ni potrebna.

Izposoja/prenos na napravo:

 


Čas trajanja izposoje ter format knjige (PDF/ePub) izberemo s spustnega seznama pred potrditvijo izposoje. Pred prenosom knjige poskrbimo, da je naša naprava v bralniku Adobe Digital Editions avtorizirana z računom Adobe ID (Help > Authorize computer/device)Po uspešnem prenosu datoteko .acsm odpremo s programom Adobe Digital Editions.


Ko smo v EBSCOhost prijavljeni s svojim uporabniškim računom, lahko do izposojenega gradiva dostopamo preko gumba Moje izposojeno gradivo v zgornjem desnem kotu.


V Moji mapi najdemo gradivo v podmapi Izposojeno, ob zapisu pa se nam prikazuje tudi preostali čas izposoje. V tem času lahko gradivo prenesemo večkrat (npr. na različne naprave). Če nam čas izposoje ne zadošča, po poteku izposoje postopek ponovimo.

 

 


Elektronske knjige iz zbirke ProQuest Ebook Central si lahko izposodimo oz. prenesemo na svoje naprave za kasnejše branje brez internetne povezave. Izposoja elektronskih knjig je na voljo samo registriranim uporabnikom, ki imajo veljavna uporabniška računa ProQuest Ebook Central in Adobe ID ter na računalniku oz. mobilni napravi nameščen bralnik elektronskih knjig Adobe Digital Editions.


Za prebiranje elektronskih knjig v brskalniku prijava ni potrebna.

Izposoja/prenos na napravo:

 

Pred potrditvijo izposoje (Download) s spustnega seznama izberemo čas trajanja izposoje ter format knjige (ePub/PDF). Pred prenosom knjige poskrbimo, da je naša naprava v bralniku Adobe Digital Editions avtorizirana z računom Adobe ID (Help Authorize computer/device)

 


Po uspešnem prenosu datoteko .acsm odpremo s programom Adobe Digital Editions.


Ko smo v ProQuest Ebook Central prijavljeni s svojim uporabniškim računom, lahko do izposojenega gradiva dostopamo preko gumba Bookshelf (knjižna polica).

 

Na knjižni polici najdemo gradivo v mapi Downloads & Loans (Prenosi in izposoje), ob zapisu pa se nam prikazuje tudi preostali čas izposoje. V tem času lahko gradivo prenesemo večkrat (npr. na različne naprave ali v različnih formatih). Če nam čas izposoje ne zadošča, po poteku izposoje postopek ponovimo.


Nove e-knjige EBSCO

E-knjige ProQuest

Prenesi bralnik Adobe Digital Editions

Ustvari račun Adobe ID

{{system_footer}}