Skip to Main Content

Dostop do elektronskih virov UKM

Vodič po dostopu do elektronskih virov UKM

Izposoja elektronskih knjig EBSCO na mobilnih napravah

Aplikacija EBSCO Mobile omogoča enostaven način za prenos in branje e-knjig iz zbirke eBook Academic Collection, pri čemer ne potrebujemo identitete Adobe ID ali aplikacije Adobe Digital Editions. Pogoj za uporabo je urejen dostop do oddaljenih virov UKM.

Po uspešni namestitvi aplikacije na svojo mobilno napravo s spustnega seznama (Find your institution) izberemo Univerzo v Mariboru in jo povežemo z aplikacijo (Connect your institution). Odpre se nam obrazec za vpis podatkov za dostop do elektronskih virov Univerze v Mariboru, v katerega vnesemo svoje podatke za oddaljeni dostop.

 

 

 

Če želimo aplikacijo uporabljati za izposojo elektronskih knjig in shranjevanje priljubljenih gradiv, moramo v razdelku za urejanje računa ustvariti tudi uporabniški račun EBSCO (1 - Create an account). Za registracijo računa EBSCO lahko uporabimo poljubni elektronski naslov. Če račun že imamo, se z njim vpišemo (2 - Sign in to EBSCO), uporabimo lahko tudi svoj Google račun.

Z uporabo računa EBSCO prav tako poskrbimo, da se naša gradiva sinhronizirajo na vseh naših napravah (npr. računalnik, tablica, telefon).

 

 

 

Ko v aplikaciji najdemo e-knjigo, ki si jo želimo izposoditi, izberemo čas trajanja izposoje (do 30 dni) in jo prenesemo (Download e-book). Do shranjenih gradiv (Liked items) in izposojenih e-knjig (E-books) dostopamo v razdelku Moja nadzorna plošča  (My dashboard). E-knjige prebiramo znotraj aplikacije, ki omogoča tudi vstavljanje zaznamkov, krmarjenje po vsebinskem kazalu in straneh, besedno iskanje ter prilagoditev velikosti pisave in barvne teme. Prebiranje je mogoče tudi v načinu brez internetne povezave.

 

 

 


Videopredstavitev:

EBSCO eBooks and the Mobile App from EBSCO on Vimeo.

Nove e-knjige EBSCO

Namesti aplikacijo EBSCO Mobile

Android

Android


iOS

Splošna navodila

*v angleškem jeziku

Nota bene

Funkcionalnost izposoje elektronskih knjig je trenutno v beta verziji. V primeru težav ponovno zaženite aplikacijo ali se izpišite in ponovno vpišite v svoj račun.

{{system_footer}}