Skip to Main Content

Bibliotekarska zbirka

Vsebuje gradivo s področja bibliotekarstva in sorodnih znanosti. Predstavlja temeljno zbirko literature na tem območju, namenjeno študentom bibliotekarstva, knjižničarjem in strokovnim delavcem, ki se pri svojem delu srečujejo s tem področjem.

Uporabnih 5

1. Odprta je ob delavnikih med 8. in 19. uro ter ob sobotah med 9. in 13. uro, v času poletnih počitnic po poletnem delovnem času.

2. Nahaja se v prostem pristopu v 1. nadstropju knjižnice.

3. V zbirki se nahaja ca. 2.500 enot gradiva, najdljivega preko lokalnega knjižničnega kataloga. Gradivo označuje na nalepki črka B, v računalniškem katalogu pa izpis Bibliotekarska zbirka. Tematsko sorodno gradivo stoji tudi na drugih lokacijah in postavitvah v knjižnici (npr. na prostem pristopu pri tiskarstvu, založništvu). Večino gradiva si je mogoče izposoditi na dom.

4. Področne baze podatkov najdete znotraj elektronskih virov, ki jih ponuja UKM. Za dostop do virov iz prostorov UKM so na voljo brezžična omrežja Eduroam, Libroam in WiGuestUKM.

5. Gradivo lahko pregledujete oz. do njega dostopate v študijskih sobah oz. celicah, v prostoru za skupinsko delo, čitalnici ČUK, na delovnih postajah v časopisni čitalnici ali kje drugje v knjižnici.

Imate predlog?

Ali v naši zbirki pogrešate gradivo, za katero menite, da bi ga morali imeti?

Posredujte nam vaš Predlog za nakup

 

{{system_footer}}