Skip to Main Content

Bibliografski kazalci uspešnosti za izvolitev v naziv na UM

Informacije in nekaj navodil o aplikaciji Bibliografski kazalci uspešnosti za izvolitev v naziv na UM za potrebe habilitacije na UM..

Habilitacijski postopek na UM

​V skladu s sklepom Senata UM morajo vsi kandidati, ki vlogi prilagajo točkovanje bibliografije (in ne uveljavljajo prehodnega obdobja), priložiti (POL)avtomatski izračun točk, ki ga omogoča SICRIS

Ne pozabite izbrati opcijo Univerza v Mariboru! Vpišete svojo šifro raziskovalca. V kolikor še nimate šifre raziskovalca, svetujemo, da se obrnete na matično knjižnico ali bibliografa v UKM, kjer vam bodo pomagali urediti šifro za potrebe izpisa. Izberete obdobje (leto) in področje za katerega želite habilitirati.

Aplikacija vam bo izpisala  PREGLED DELA IN TOČKOVNIK za izvolitev v naziv na Univerzi v Mariboru. Izpolnite za kateri naziv in področje kandidirate. Sledi  tabela s seštevkom točk, pod tabelo pa izpis osebne bibliografije s kategorizacijami in točkami za posamezno delo. Pri posameznih tipologijah je omogočena ročna prekategorizacija. Ti zapisi so obarvani oranžno. V primeru, da ročno spremenite kategorizacijo dela, morate tudi ročno popraviti točkovanje ŠTD (število točk na delo)  in ŠTK (število točk na kandidata - delite ŠTD s številom avtorjev) pod bibliografskim zapisom. Pri tem imejte pri roki Prilogo 1 Meril za volitve... (točkovnik), da boste pravilno spremenili ŠTD in ŠTK točke. V zbirni tabeli na vrhu se bodo točke avtomatsko popravile. Potem dokument shranite na svoj računalnik in to verzijo priložite prošnji za izvolitev v naziv (habilitacijo).

Prav tako označite pod bibliografskim zapisom tistih 10 del, ki so po vaši presoji najpomembnejša. Izpolnite še komentar in dokument shranite na svoj računalnik, saj aplikacija ne shranjuje vaših popravkov in dopolnitev.

V zgornjem levem kotu aplikacije (POL)avtomatski izračun točk, ki ga omogoča SICRIS najdete Pomoč. S klikom na to besedo se vam odpre dodatna razlaga delovanja aplikacije.

Vsi potrebni obrazci, dodatni pogoji za posamezne fakultete in postopek so razloženi na spletni strani UM Habilitacije. 

 

 

Bibliotekarka - bibliografinja

Profile Photo
Bernarda Korez

Vljudno vabljeni k udeležbi izobraževanj v UKM

Kontakt:
Gospejna ulica 10
038622507447
Spletna stran/Blog
Družbena: Facebook Page
{{system_footer}}