Skip to Main Content

Elektronski viri A-Ž

Poiščite najboljši elektronski vir za svojo raziskavo. Več →

Loading...

Novi elektronski viri

Loading...
Univerza je za vas pridobila:
Academic Video Online This link opens in a new window
 • Clarivate Analytics
 • UM
 • Alexander Street
Novo
Področja: multidisciplinarna zbirka, filmi, predstave, informativne oddaje, dokumentarci

Multidisciplinarna zbirka videoposnetkov omogoča dostop do raznolike palete vsebin. Zajema več kot 80.000 naslovov z različnih področij, vključno z antropologijo, poslovanjem, svetovanjem, filmom, zdravjem, zgodovino, glasbo in drugimi. Vključuje raznoliko, uporabnikom razpoložljivo video gradivo - dokumentarne filme, intervjuje, igrane filme, predstave, informativne oddaje in kronike ter predstavitve..

APA PsycTests This link opens in a new window
 • EBSCO
 • UM
 • PsycTests
Novo
Področja: Psihologija, svetovanje in sorodne vede

APA PsycTests vsebuje informacije o psiholoških testih in merilih, ki so lahko podlaga za raziskave in poučevanje. Zbirka vsebuje tako povzetke kot tudi celotna besedilo. Služi tudi kot repozitorij psiholoških testov in meril ter je vir strukturiranih informacij o testih, ki so pomembni za psihologe in strokovnjake iz sorodnih področij (npr. psihiatrija, menedžment, poslovanje, izobraževanje, družbene vede, nevroznanost, pravo, medicina in socialno delo). Več →

Audibook This link opens in a new window
 • Vir UKM
 • Audibook
Novo
Področja: Leposlovje, književnost, družboslovje, humanistika

Audibook je zbirka zvočnih knjig z različnih področij v slovenskem jeziku in je dostopna vsem članom Univerzitetne knjižnice Maribor. Izposoja poteka v mobilni aplikaciji Audibook  (Google PlayHuawei AppGallery ali App Store).

Baza slovenskih filmov This link opens in a new window
 • Vir UKM
 • BSF
Novo
Področja: film, filmska umetnost, slovenski film, podatkovna zbirka, filmografija, filmski ustvarjalci, video na zahtevo, videoprodukcija, filmi, TV-serije, videospoti, spletne serije, video-art, eksperimentalni film, avdiovizualne vsebine
Baza slovenskih filmov omogoča prost dostop do podatkov o več tisoč slovenskih filmih in filmskih ustvarjalcih ter ogled avdiovizualnih del na zahtevo.
Seznam vseh filmov, ki so na voljo za ogled najdete tukaj.
Filme, ki so na voljo za knjižnično izposojo, si lahko člani Univerzitetne knjižnice Maribor izposodijo brezplačno.
Biblos This link opens in a new window
 • Biblos
 • Vir UKM
Novo
Področja: leposlovje
Portal elektronskih knjig, ki omogoča oddaljeno izposojo e-knjig na različne naprave (računalnik, tablica, telefon…). Na voljo so e-knjige v slovenskem jeziku z različnih področij, največ s področja leposlovja. Nabor gradiva se bo dopolnjeval z ozirom na povpraševanje in ponudbo.
Bloomberg Adria This link opens in a new window
 • Vir UKM
 • Bloomberg Adria
Novo
Področja: časopisje, poslovne novice
Medij Bloomberg Adria se primarno osredotoča na poslovne novice iz sveta finančnih trgov, bančnega sektorja, poslovnega sveta in ekonomije. Članki temeljijo na poglobljenih analizah izhajajočih iz največjega analitičnega orodja Bloomberg Terminal, v okviru katerega 9000 analitikov globalno pripravlja analize in povzetke člankov.
CABI This link opens in a new window
Novo
Področja: kmetijstvo agrarna politika
Podatkovne baze s področja kmetijstva, okoljskih ved in zdravstva, prostodostopne in plačljive vsebine.
CINAHL Ultimate This link opens in a new window
 • EBSCO
 • Naročniški vir UM
Novo
Področja: zdravstvena nega
Zbirka ponuja več celotnih besedil iz znanstvenih in strokovnih revij kot druge verzije zbirk CINAHL. Pokriva več kot 50 različnih področij zdravstvenih ved, vsebuje pa tudi gradivo s področja na dejstvih utemeljene zdravstvene nege, interaktivne izobraževalne module (CEU moduli), klinično organizirane kratke pregledne vsebine zdravstvene nege in podobno gradivo. Za iskanje po zbirki je na voljo tudi poseben »CINAHL Headings« tezaver, ki temelji na tezavru MeSH.
Cochrane Library This link opens in a new window
 • Naročniški vir UM
 • Cochrane Library
Novo
Področja: zdravstvo, medicina, zdravstvena nega, sistematični pregledi, metaanalize, klinične raziskave. klinične študije, z dokazi podprta medicina
Cochrane Library je zbirka podatkovnih zbirk v medicini in drugih zdravstvenih vedah, ki jih ponujajo Cochrane in druge organizacije. V središču je Cochrane Reviews, zbirka podatkov o sistematičnih pregledih in metaanalizah, ki povzemajo in razlagajo rezultate medicinskih raziskav. Namen knjižnice Cochrane je dostopnost rezultatov kontroliranih kliničnih raziskav in je ključni vir na področju z dokazi podprte medicine.
EBONITETE.SI This link opens in a new window
 • Naročniški vir UM
 • EBONITETE.SI
Novo
Področja: ekonomija, poslovne vede, finance, računovodstvo, nabava, prodaja, kontroling, register, statistike, analize, finančni podatki, poslovni rezultati, bonitetne ocene

EBONITETE.SI je aplikacija, ki ponuja množico informacij o poslovanju podjetij, ki so potrebne za učinkovito sprejemanje odločitev in obvladovanje tveganj, predvsem na področju nabave, prodaje, financ, računovodstva in kontrolinga. Na enem samem mestu lahko pridobite splošne, računovodske in ostale finančne podatke o izbranem podjetju, ki so primerni za poglobljene analize in študije (predvsem modul STATISTIKA). Paket NAPREDNI PLUS ponuja vse razpoložljive vsebine in funkcionalnosti brez omejitev.

GoTriple This link opens in a new window
 • Prostodostopni vir
 • GoTriple
Novo
Področja: družboslovje, humanistika
GoTriple je večjezična platforma za odkrivanje podatkov s področja družboslovja in humanistike. Uporabnikom omogoča odkrivanje in ponovno uporabo znanstvenih virov, ki so razpršeni po raznih repozitorijih, omogoča iskanje in povezovanje med raziskovalci ter projekti, uporabo inovativnih orodij za podporo v raziskovalnem procesu ali raziskovanje novih načinov financiranja raziskav.
InCites Benchmarking & Analytics This link opens in a new window
 • Clarivate Analytics
 • Naročniški vir UM
Novo
Področja: vrednotenje, primerjave, raziskovalno delo, znanost
Spletno orodje za vrednotenje raziskovalnega dela vam lahko pomaga pri razvoju raziskovalne strategije. InCites B&A omogoča analizo institucionalne produktivnosti, spremljanje aktivnosti sodelovanja z raznimi partnerji, prepoznavanje vplivnih raziskovalcev in odkrivanje raziskovalnih prednosti in priložnosti. Institucijam zagotavlja zanesljive kazalnike citiranosti, kazalnike sodelovanja, analize trendov, globalno in na institucionalni ravni ter na ravni raziskovalcev. Je pomembno orodje za vse raziskovalce, oblikovalce strategij in raziskovalne urade.
PressReader This link opens in a new window
 • PressReader
 • Naročniški vir UM
Novo
Področja: dnevno časopisje, časopisi, časniki, novice, poljudne revije, strokovne revije
Vir prinaša spletni dostop do svežih časnikov in raznolikih poljudnih in strokovnih revij iz več kot 120 držav, v več kot 60 jezikih. Kot pri branju tiskanih edicij lahko uporabnik brska po člankih, oglasih, komentarjih in slikah. Iskati je mogoče tudi po ključnih besedah po vseh naslovih in celotnem 90-dnevnem arhivu. Zbirka trenutno obsega več kot 7.300 naslovov, vključeni pa so tudi slovenski časniki s prilogami: Dnevnik, Nedeljski dnevnik, Delo, Nedelo, Slovenske novice in Nedeljske novice.
Loading...
Loading...
title
Loading...