Skip to Main Content

Elektronski viri A-Ž

Poiščite najboljši elektronski vir za svojo raziskavo. Več →

Loading...

Novi elektronski viri

Loading...
Univerza je za vas pridobila:
 • Naročniški vir UM
 • De Gruyter
Novo
Področja: humanistika, umetnost, umetniki, enciklopedije, biografije, biografski podatki
Allgemeines Künstlerlexikon Online (AKLO) / Artists of the World Online je referenčni vir, ki pokriva različna področja umetnosti in vsebuje najnovejše biografske podatke o več kot 1,2 milijona umetnikih. Sestavni del te najobsežnejše podatkovne zbirke s področja umetnosti je tudi več kot 500.000 avtorskih biografskih člankov, ki jim vsako leto dodajo 3.500 novih člankov. Aktualne, zanesljive in obsežne informacije o umetnikih lahko poiščemo z različnimi načini iskanja. Več informacij o zbirki najdete na spletni strani ponudnika.
Audibook This link opens in a new window
 • Vir UKM
 • Audibook
Novo
Področja: Leposlovje, književnost, družboslovje, humanistika

Audibook je zbirka zvočnih knjig z različnih področij v slovenskem jeziku in je dostopna vsem članom Univerzitetne knjižnice Maribor. Izposoja poteka v mobilni aplikaciji Audibook  (Google PlayHuawei AppGallery ali App Store).

Baza slovenskih filmov This link opens in a new window
 • Vir UKM
 • BSF
Novo
Področja: film, filmska umetnost, slovenski film, podatkovna zbirka, filmografija, filmski ustvarjalci, video na zahtevo, videoprodukcija, filmi, TV-serije, videospoti, spletne serije, video-art, eksperimentalni film, avdiovizualne vsebine
Baza slovenskih filmov omogoča prost dostop do podatkov o več tisoč slovenskih filmih in filmskih ustvarjalcih ter ogled avdiovizualnih del na zahtevo.
Seznam vseh filmov, ki so na voljo za ogled najdete tukaj.
Filme, ki so na voljo za knjižnično izposojo, si lahko člani Univerzitetne knjižnice Maribor izposodijo brezplačno.
Biblos This link opens in a new window
 • Biblos
 • Vir UKM
Novo
Področja: leposlovje
Portal elektronskih knjig, ki omogoča oddaljeno izposojo e-knjig na različne naprave (računalnik, tablica, telefon…). Na voljo so e-knjige v slovenskem jeziku z različnih področij, največ s področja leposlovja. Nabor gradiva se bo dopolnjeval z ozirom na povpraševanje in ponudbo.
Bloomberg Adria This link opens in a new window
 • Vir UKM
 • Bloomberg Adria
Novo
Področja: časopisje, poslovne novice
Medij Bloomberg Adria se primarno osredotoča na poslovne novice iz sveta finančnih trgov, bančnega sektorja, poslovnega sveta in ekonomije. Članki temeljijo na poglobljenih analizah izhajajočih iz največjega analitičnega orodja Bloomberg Terminal, v okviru katerega 9000 analitikov globalno pripravlja analize in povzetke člankov.
CINAHL Ultimate This link opens in a new window
 • EBSCO
 • Naročniški vir UM
Novo
Področja: zdravstvena nega
Zbirka ponuja več celotnih besedil iz znanstvenih in strokovnih revij kot druge verzije zbirk CINAHL. Pokriva več kot 50 različnih področij zdravstvenih ved, vsebuje pa tudi gradivo s področja na dejstvih utemeljene zdravstvene nege, interaktivne izobraževalne module (CEU moduli), klinično organizirane kratke pregledne vsebine zdravstvene nege in podobno gradivo. Za iskanje po zbirki je na voljo tudi poseben »CINAHL Headings« tezaver, ki temelji na tezavru MeSH.
Cochrane Library This link opens in a new window
 • Naročniški vir UM
 • Cochrane Library
Novo
Področja: zdravstvo, medicina, zdravstvena nega, sistematični pregledi, metaanalize, klinične raziskave. klinične študije, z dokazi podprta medicina
Cochrane Library je zbirka podatkovnih zbirk v medicini in drugih zdravstvenih vedah, ki jih ponujajo Cochrane in druge organizacije. V središču je Cochrane Reviews, zbirka podatkov o sistematičnih pregledih in metaanalizah, ki povzemajo in razlagajo rezultate medicinskih raziskav. Namen knjižnice Cochrane je dostopnost rezultatov kontroliranih kliničnih raziskav in je ključni vir na področju z dokazi podprte medicine.
De Gruyter Online This link opens in a new window
 • Naročniški vir UM
 • De Gruyter
Novo
Področja: družboslovje, naravoslovje, humanistika, tehnika
Multidisciplinarni informacijski vir, ki ponuja dostop do raznovrstnega znanstvenega in strokovnega gradiva. V zbirki Complete Journal Package je na voljo okrog 450 revij v celotnih besedilih, dostopne pa so tudi arhivske številke revij od leta 1995 naprej. Vsebuje tudi razmeroma velik delež revij v nemškem jeziku, na voljo pa so tudi revije in e-knjige v odprtem dostopu. .
Europe PMC This link opens in a new window
 • La Referencia
Novo
Področja: medicina biologija kemija biokemija zdravstvene vede genetika bioinformatika genomika
Europe PMC je partner z PubMed Central in omogoča iskanje literature s področja biomedicine in ved o življenju. Vsebuje 42 milijonov dokumentov večino v polnem tekstu.
Linguistic Minorities in Europe Online This link opens in a new window
 • Naročniški vir UM
 • De Gruyter
Test
Področja: družboslovje, humanistika, jezikoslovje, lingvistika, kontaktna lingvistika, sociolingvistika, jezikovne manjšine, evropski jeziki
Linguistic Minorities in Europe Online je nov recenziran referenčni vir o jezikovnih manjšinah v Evropi, ki zagotavlja izčrpno dokumentacijo o avtohtonih in priseljenskih jezikovnih manjšinah v evropskem prostoru. Vsebuje standardizirane pregledne članke, poglobljene raziskovalne članke, večpredstavnostna gradiva in primarne vire.
Testiranje traja do 30. aprila 2023.
Nursing Reference Center Plus This link opens in a new window
 • EBSCO
 • Naročniški vir UM
Test
Področja: zdravstvena nega, zdravstvena oskrba, zdravstvo, medicina, bolezni, zdravila, klinični viri
Nursing Reference Cente Plus je celovito referenčno orodje, namenjeno zagotavljanju ustreznih kliničnih virov medicinskim sestram neposredno na mestu oskrbe. Referenčno orodje je namenjeno izobraževanju o z dokazi podprti medicini in najboljših praksah zdravstvene nege. Vsebuje informacije o boleznih in zdravilih, module nadaljnjega izobraževanja, vsebine o veščinah in kontrolne sezname kompetenc, pa tudi videoposnetke in slike ter načrte zdravstvene nege. Omogoča tudi povezljivost z e-knjigami in mobilno aplikacijo.
Testiranje traja do 15. maja 2023.
PressReader This link opens in a new window
 • PressReader
 • Naročniški vir UM
Novo
Področja: dnevno časopisje, časopisi, časniki, novice, poljudne revije, strokovne revije
Vir prinaša spletni dostop do svežih časnikov in raznolikih poljudnih in strokovnih revij iz več kot 120 držav, v več kot 60 jezikih. Kot pri branju tiskanih edicij lahko uporabnik brska po člankih, oglasih, komentarjih in slikah. Iskati je mogoče tudi po ključnih besedah po vseh naslovih in celotnem 90-dnevnem arhivu. Zbirka trenutno obsega več kot 7.300 naslovov, vključeni pa so tudi slovenski časniki s prilogami: Dnevnik, Nedeljski dnevnik, Delo, Nedelo, Slovenske novice in Nedeljske novice.
RSC Gold This link opens in a new window
 • Naročniški vir UM
 • Royal Society of Chemistry
Novo
Področja: kemija, biologija, biofizika, fizika, materiali, medicina, farmacija
Vir RSC Gold združenja za kemijo Royal Society of Chemistry ponuja dostop do celotnih besedil 40 elektronskih revij in baze podatkov s sprotnim obveščanjem o novih objavah s področja kemije, biologije, biofizike, fizike, materialov, medicine in farmacije. Baze podatkov s sprotnim obveščanjem o novih objavah zajemajo Analytical Abstracts, Natural Product Updates in Synthetic Reaction Updates.
Taylor & Francis Online This link opens in a new window
 • Naročniški vir UM
 • Taylor & Francis
Novo
Področja: multidisciplinarna zbirka, družboslovje, humanistika, naravoslovje, tehnika
Taylor & Francis Online je multidisciplinarna zbirka, ki zajema 2510 znanstvenih revij s celotnimi besedili. Zaposlenim in študentom UM so na voljo vse tri vsebinske zbirke: Science & Technology Library, Social Science & Humanities Library in Medical Library.
Loading...
Loading...
title
Loading...